Пазарувай с 30% ОТСТЪПКА

АкваСорс Куркума Комплекс – най-новото попълнение

Разработването на този продукт продължи доста време, но сме убедени, че си струваше всяка минутка. С огромно вълнение в настоящата статия представяме нашата най-нова хранителна добавка: "АкваСорс Куркума Комплекс" с бромелаин, джинджифил и листа от маслини.

Твърдо вярваме, че този продукт ще стане новият любимец, особено като знаем, че капсулите му съдържат също така и канела, кора от бяла върба, алое вера и черен пипер, които го правят още по-добър и лесно усвоим.

Разработването на този продукт продължи доста време, но сме убедени, че си струваше всяка минутка. С огромно вълнение в настоящата статия представяме нашата най-нова хранителна добавка: "АкваСорс Куркума Комплекс" с бромелаин, джинджифил и листа от маслини.

Твърдо вярваме, че този продукт ще стане новият любимец, особено като знаем, че капсулите му съдържат също така и канела, кора от бяла върба, алое вера и черен пипер, които го правят още по-добър и лесно усвоим.

Нека разгледаме всяка съставка поотделно:

Куркума и Куркуминоиди: Куркумата, чийто главен компонент е куркуминът, се смята от мнозина за най-мощната билка на планетата, а много изследвания демонстрират, че се равнява на или дори превъзхожда много лекарства. Публикувани са повече от десет хиляди статии в специализирани издания, посветени на лечебните свойства и ползи от куркумата и куркумина. Никоя друга подправка или билка не е ставала обект на такова внимание и изследване.

Главният й полифенол, куркуминът, придава на куркумата златистия й цвят. Изказано е предположение, че „златото“ от дарените от тримата влъхви "злато, тамян и смирна" на бебето Иисус, е било всъщност куркума. Куркуминът обаче не е единствената полезна за здравето фитосъставка на куркумата. И действително, повечето лечебни растения и храни дължат лечебните си свойства не на едно, а на десетки вещества, които заедно създават магията.

Публикуваните в списание "Stem Cell Research and Therapy" нови доказателства показват, че една малко известна, мастноразтворима съставка на куркумата може да окаже безценна помощ при регенерацията на мозъчните клетки – нещо, смятано до неотдавна за невъзможно. Името на тази съставка е ар-турмерон, известна и като „ароматен турмерон“.

Куркумата и куркуминът се използват отдавна много успешно за облекчаване на болезнени и увредени стави. Много изследвания показват, че куркумата и/или куркуминът са толкова, та дори и по-ефективни от няколко лекарствени препарата, при съмнения винаги се консултирайте с вашия лекар.

Съвет: Вземайте капсулите с храна, съдържаща мазнини или олио, защото така се усвояват най-добре.

Бромелаин: Бромелаинът е открит в ананаса, предимно в сърцевината и стъблото. Традиционно е използван като мощен агент срещу подуване. Бромелаинът се препоръчва често от хиропрактиците и остеопатите, както и от нутриционистите при травми на сухожилията и съединителната тъкан, изкълчени глезени и болезнени и увредени стави при по-възрастните хора. Често се препоръчва и при всяка ситуация, свързана с подуване или болки на която и да било част на тялото.

Екстракт от корен от джинджифил: Джинджифилът се използва за храна от няколко хилядолетия и отдавна е известен с разнообразните си лечебни свойства. Ползите от него са много – от намаляване на гаденето и облекчаване на менструалните симптоми, до подпомагане на храносмилането и борбата с бактериални и гъбични инфекции, понижаване нивата на "лошите" мазнини в кръвта и предпазване от предизвикваните от аспирина стомашни язви, до намаляване на дискомфорта в ставите и подобряване на когнитивните функции при жените на средна възраст. Какво повече може да се иска от една простичка храна, чиято ефективност и безопасност са издържали проверката на времето?

Екстракт от канела: Канелата не само прави още по-вкусни ябълковия щрудел и капучиното; има още една основателна причина все повече хора да я добавят към храната и напитките си. Известно е, че канелата забавя скоростта, с която захарта от храната преминава в кръвта и оттам – в клетките на тялото.

Екстракт от кора от бяла върба: АкваСорс Куркума Комплекс съдържа малко количество екстракт от кора от бяла върба. Кората от бяла върба е може би най-старият билков препарат, известен със способността си да помага при болезнени и увредени стави при по-възрастните хора. Най-старата й документирана употреба е от китайски лекари 500 г. пр. Хр. Има документи, че е използвана също така в древната асирийска, египетска и гръцка медицина, както и от индианските лечители в Северна Америка, предимно при висока температура и болки. Вътрешната част на кората на бялата върба съдържа салицин, който в тялото се преобразува в салицилова киселина. Веществото ацетилсалицилова киселина в аспирина се получава от салицилова киселина. Фитотерапевтите използват бялата върба по пободен начин на аспирина, но тя действа по-бавно, а танините в нея предпазват стомашната лигавица.

Екстракт от алое вера: Алое вера се използва отдавна при различни здравословни проблеми, например кожни и храносмилателни, за балансиране на кръвната захар и много други. Смята се, че родината му е Африка, откъдето е пренесено в Средиземноморието и други региони със сравнително топъл климат. Листата му са изключително богати на хранителни вещества и съставки с активно лечебно действие. Те съдържат пълния протеинов профил, нещо изненадващо за един "лист" – осемте незаменими (есенциални) аминокиселини и 20 от 22 аминокиселини, нужни на човека. А двете липсващи се произвеждат в тялото от останалите двайсет, осигурявани от листата на алое вера. В тях са открити също така много витамини и минерали, осем ензима с разнообразни функции, четири мастни киселини, за които се знае, че помагат при болезнени и увредени стави при по-възрастни хора, дванайсет антрахинона, съединения с антибактериално и антивирусно действие, и други. АкваСорс просто беше длъжна да добави това изумително растение към тази нова формула.

Екстракт от маслинови листа: Разнообразието от активни вещества с широка гама ползи за здравето е прекалено голямо, за да бъде отразено тук. Достатъчно е да кажем, че ползата от Средиземноморската диета е всеизвестна и се дължи в голяма степен на консумацията на зехтин. Както маслините, така и листата на маслиновото дърво са обект на множество изследвания, потвърждаващи, че са изключително богати на мощни биоактивни съединения с антиоксидантно действие, предпазващи от подуване и с много други благотворни качества.

Екстракт от черен пипер: Според едно изследване, публикувано в списание "Planta Medica" през 1998 година, пиперинът променя метаболизирането на различни лекарства и хранителни добавки и увеличава бионаличността на куркумина (от куркума) с 2000%.

Препоръчва се да се вземат две капсули АкваСорс Куркума Комплекс на ден по време на хранене. За максимален ефект вземайте до 6 капсули дневно.

Две капсули осигуряват:

  • Куркума (цялата билка – 400 мг & екстракт – 200 мг), осигуряващи 190 мг куркуминоиди - 600 мг
  • Бромелаин (5 000 GDU) - 100 мг
  • Екстракт от корен от джинджифил (осигуряващ 4 мг джинджероли) (еквивалентен на 1600 мг джинджифил) - 80 мг
  • Екстракт от канела (еквивалентен на 1 500 мг канела) - 74 мг
  • Екстракт от кора от бяла върба (осигуряващ 4 мг салицин) - 30 мг
  • Екстракт от алое вера (еквивалентен на 4 000 мг сок от алое вера) - 20 мг
  • Екстракт от маслинови листа (осигуряващ 1.2 мг олеуропеин) - 20 мг
  • Екстракт от черен пипер (осигуряващ 10 мг пиперин) - 10.6 мг