Пазарувай с 30% ОТСТЪПКА

5 храни които стимулират имунната ви система


Време е да помислим как да стимулираме нашата имунна система, която може да бъде застрашена от спада на температурите.

Храненето е от жизненоважно значение, ако искате да избегнете неприятните настинки и грипа. Ето 5 храни, които могат да ви помогнат да останете здрави тази зима:

 1. Чесън

  Чесънът се използва от древни времена като лекарство. Вероятно го използвате и за да добавите допълнителен вкус към вашата храна, но също така съдържа и съединения като алицин, диалил дисулфид и s-алил цистеин. Не е чудно, че чесънът може да укрепи имунната ви система, да увеличи защитата на тялото ви и да има положителен ефект върху кръвното налягане и високите нива на холестерол.

 2. Джинджифил

  Може би сте забелязвали лечебните сили на джинджифила. Той може да спре и успокои възпаленото гърлото, както и против гадене. Независимо дали имате болки в стомаха или сте хванали обикновена настинка, топъл чай от джинджифил може да бъде естественото лекарство, от което се нуждаете.

 3. Куркума

  Опитвали ли сте някога жълтата билка, която е една от съставките на популярното къри? Куркумата има силни противовъзпалителни сили, които могат да се борят с възпалението и дори да имат положително въздействие върху остеоартрит и ревматоиден артрит. Добавете го към своя чай с джинджифил, който е най-ефективен в комбинация с черен пипер (помага да се абсорбира турмерика),канела, лимон и мед. Това е истински имунен усилвател, пред които настинката няма да има шанс.

 4. Спанак / Зеле

  Зеленчуците като спанака и зелето може лесно да се нарекат суперхрани, защото са богати на антиоксиданти и витамини. Спанакът, например е пълен с антиоксиданти и бета каротин, докато зелето може да ви помогне да имате гладка кожа и да предотвратите заболявания като алцхаймер или атеросклероза. Можете да включите повече зелени храни в храната си, като ги добавите към шейкове и салати.

 5. Боровинки

  Боровинките са не само вкусни, но и богати на антиоксиданти. Знаем, че антиоксидантите защитават телата ни от увреждането на свободните радикали. Също така, боровинките са хранителни и добър източник на фибри, витамин С, витамин К и манган. Последно, но не на последно място, боровинките могат да свалят кръвното налягане.

Храненето е един от най-важните фактори, допринасящи за здравата имунна система. Добавките като CoQ10 също имат доказано положително въздействие. Като цяло, следвайки практиките на здравословния начин на живот, може да ви помогне да бъдете по-устойчиви на настинки и грип.

Някои добри практики/съвети/, посочени от Harvard Health Publishing включват:

 • Избягвайте пушенето
 • Яжте храна, богата на плодове и зеленчуци
 • Упражнявай се редовно
 • Ако пиете-правете го само в умерени количества
 • Наспивайте се
 • Опитайте се да намалите стреса

Погрижете се за себе си и бъдете с високи нива на енергия и без досадни настилки и грип!